Hajhullás


Jelentkezem hajvizsgálatra

Hajhullás, hajritkulás, diffúz hajhullás

Hajhullásnak nevezzük azt a folyamatot, amely folyamat végén a hajszál a hajtüszőt elhagyva kihullik. De, ezzel nyilván Ön is tisztában van. Viszont, ha zavarja és a megoldást keresi, akkor olvassa át a hasznos információkat és jelentkezzen vizsgálatra! Pontosan megmondjuk melyik típusú hajhullás és segítünk megállítani!

 

A hajhullás pontos fajtájának illetve a kezelésformák pontos meghatározása a mai napig megosztja a szakembereket. Csak pár pontban lelhető fel egyetértés, leginkább az alapvető, mondhatni egyértelmű alapoknál. A kialakult probléma kórelőzménye döntő befolyással bír. Az előzményekre történő visszavezetés adhatja meg a választ a kiváltó ok kérdésére. A hajhullások kialakult formája kiinduló pontként szolgálhat, de például, hogy krónikus hullás vagy akut az már csak az előzményekből derülhet ki.

 

Hajhullás kialakulásának néhány formája:

Kóros
Ebben az esetben a hajszálak, illetve a hajhagymák élettani folyamatában történik deformitás. Ezek az idők rövidülnek le, a hajszálak jóval korábban kerülnek elhaló, kihulló fázisba.

Krónikus
Amikor a hajszálak lassan, fokozatosan hullnak. Egy rejtőzködő folyamat eleinte észre sem vehető, elvékonyodó hajszálak, csökkenő hajtömeg. Esetenként előfordul, hogy a folyamat egy-egy lökést kap, felerősödik a hullás, majd mérséklődik.

Akut
Hirtelen, nagy intenzitású hajhullás. Sokk szerű hatások után, komoly, gyulladásos megbetegedések után jellemző

  • Lokális
    Ez a forma utal arra, hogy egy adott területen kialakuló, foltban vagy sáv formában jelenik meg. Az élesen elhatárolt, jól körülírt esetben rövidebb ideje fennálló problémáról van szó, elmosódott határvonalú estben régebbre visszavezethető a probléma.
  • Diffúz
    Ebben az esetben a hajhullás egyenletesen, a teljes hajas fejbőr területén megindul, intenzitása változó lehet.

 

A hajhullás általában komplex problémán alapszik, fokozott figyelemmel kell kivizsgálni. Az itt említett fogalmak pusztán bevezetői a szóban forgó folyamatnak. Sajnos a valóságban ez sokkal bonyolultabb. Sok esetben kevés az előzmény, így a szakembernek nulláról kell felépíteni diagnózisát.

Nem elhanyagolható dolog az sem, hogy egy kialakult hajhullás visszafordítható (reverzibilis) vagy nem visszafordítható (irreverzibilis).

 

Figyelem!

A hajhullás vizsgálatánál nagyon fontos figyelni a kísérő tüneteket. Ezek a tünetek legalább olyan fontosak, mint az előzmények. Ezt a problémát egy pillanat alatt félre lehet kezelni és utána szembesülünk a várt eredmény teljes hiányával. Az idő ilyenkor is ellenünk dolgozik, fontos, hogy a lehető leghamarabb jó irányba induljunk és ne kelljen szembesülni a kopaszodás problémájával.

 

Kezelése:

Nagy figyelemmel megvizsgált hajhagymák, alapos fejbőranalízis, lehetőségekhez képest mélyre ható kórelőzmény elemzés. Ezt követően szükség szerint a kísérő tünetek kezelése, sejtifjítás, intenzív tápanyag ellátás. Gyakran felmerül orvosi kivizsgálások kikérése, például pajzsmirigy vagy inzulin rezisztencia vizsgálat.

A hajhullás komoly problémából is eredhet! Spóroljon időt és energiát, forduljon szakemberhez! Alapos hajvizsgálat után hatékonyabban kezelheti problémáját és hamarabb célt ér.

 

Derítse ki, mi a hajhullás oka és hogyan kezelheti eredménnyel! Mi segítünk!

 

Jelentkezzen online és 1000 forinttal kedvezőbb a hajanalitika!

Jelentkezem hajvizsgálatra
MENÜ
×
MENÜ