Éva

Éva előrehaladott állapotú Alopécia Areata problémával keresett fel. Hajállomány megritkult, tenyérnyi nagyságú, szinte teljesen kopasz sziget(ek) alakultak ki. A vizsgálat során megállapítottuk, hogy egy hidratáció hiányos, töredező haj volt az, ami megmaradt, valamint a kopasz területen jól láthatóvá váltak az üres már-már alvó állapotba került tüszők. Két nagyon fontos cél lebegett a szemünk előtt, menteni a meglévő hajat és újra életet adni a hajatlan területeknek. Első lépés, hogy a hajfestés abbamaradjon. Ezt az állapotot festés mellett nem lehetett volna helyrehozni. Tudomásul kellett venni, hogy egy ennyire előrehaladott állapotot erősen negatív irányú folyamatból kell először is megállítani, stabilizálni, mellette (utána) pedig ösztönözni az újraképződést. Orvosi kivizsgáláson közben alátámasztást nyert, hogy pajzsmirigy működési zavar áll fenn, ami kihatással volt a hajra.

Szükség volt bő két hónapra, de a javulási folyamat elindult. A hajszáleres vérkeringés élénkült, a fejbőr fölé emelkedő, kezdetben vékonyka hajszálak növögettek, jelezve a tüszők aktivitását. Elértük az első mérföldkövet, innentől kezdve már várható volt, hogy az folyamat kissé felgyorsulva folytatódik. Így is történt, amit újabb pár hónap elteltével egy szívderítő kijelentés koronázott meg, mikor Éva a tükörben fésülködve kijelentette, hogy most már nem veszi fel az évek óta hordott fejkendőjét. Volt értelme a türemlenek, kitartásnak mindkettőnk munkájában.

Összefoglalás pár pontban:

 

  • hajfestés elhagyása, ebben az esetben végleg
  • orvosi kivizsgálás pajzsmirigy működési zavar gyanúja miatt (mint lehetséges kiváltó ok)
  • lézer- és fül-akupunktúra a sejtek stimulálásáért, a keringés feljavításáért
  • gyógynövény hatóanyagok, a tápláláshoz fejbőrön keresztül
  • speciális étrend, gabonában és rostban gazdag, salakanyagok, felszívódást gátló és egészségtelen anyagoktól mentes táplálkozás, ami belülről segíti és táplálja a szervezetet, kihatva természetesen a hajra is
  • rendszerességre alapuló terápia