Hajdiagnosztika

Hajkezelés Jelentkezem hajvizsgálatra

 

 

 Hajgyógyászat

fejbőrvizsgálat, hajvizsgálat, hajdiagnosztika

A fejbőrvizsgálat úgy elengedhetetlen része a hajvizsgálatnak, mint a fejbőr magának a hajnak. Onnan ered, ott jön létre, abból táplálkozik. A felvett, vagy fel nem vett tápanyagok határozzák meg a hajhagyma és a hajszál egészségét, minőségét.

A hajvizsgálat során láthatjuk meg a hajhagymát, annak állapotát, szerkezetét. Visszaigazolást kapunk a fejbőr és a szervezet tápanyagellátó képességéről. A hajszál megfigyelése során látható, felépítéséből kiolvasható bizonyos hiányosságok jelenléte.

A hajdiagnosztika összegzi, értelmezi és véleményezi azt az információ halmazt, amit a szakember kiolvasott a látottakból. Az egészségügyi összefüggések meglátása ezen felül még kiemelkedően fontos. Nem lehet úgy tartósan regenerálni a hajállományt, amíg egy szervezetbeli (vagy éppen lelki eredetű) befolyás hatással van rá.

Tehát, miért fontos a haj vizsgálata, diagnosztizálása

  • A hajon fellelhető jelenségek (hajhullás, zsírosodás, szerkezet gyengülés) félrevezetőek lehetnek
  • A tévesen megítélt folyamat-megindító probléma kezelése felesleges
  • Egészségügyi összefüggések meglátása, kivizsgálásának elvégzése hatalmas előny
  • Szakértővel kötött partneri kapcsolat támogatóan hat a haj jövőjét tekintve

Ha tartósan gondjai vannak a hajával akkor ne csak a boltok polcain keresse a megoldást, hanem szakembertől kérdezze az okot és hogy mit kell tennie!

A vizsgálat után, a hajdiagnosztika eredményeként megtudhatja,

  • mitől károsodik haja állapota,
  • miért alakulnak ki a különféle bosszantó jelenségek,
  • milyen egészségügyi összefüggések lehetnek,
  • mit és hogyan tehet azért, hogy javítson helyzetén!

 

Néhány fontosnak vélt kérdés megválaszolásával bevezetőleg megismerkedhet a hajdiagnosztikával.

 

Mire épül a (jó) hajvizsgálat?

Biológiai és anatómiai ismeretekre. Ismerni kell a szervezet működését mivel a hajállományban történő elváltozások gyakorta az ott kialakult rendellenességek következményei. Ehhez társul a bőr felépítése illetve és természetesen a szőrzettan.

A haj gyógyászata nem működhet rendesen, megfelelő analitika hiányában. Összefüggéseket kell találni, és az elméletet a gyakorlatban igazolni. Ugyan a hajanalitika nem elismert orvostudomány, a megfelelő szakmai tudás mégis az ott alkalmazott tanulmányokra támaszkodik. Egy hajgyógyásznak, analitikusnak soha nem szégyen, sőt egyenesen ajánlott egy vagy akár több orvos-konzulenssel együttműködni.

 

Tévedhet-e egy hajdiagnosztika?

Ha kellő mértékű figyelemmel és elegendő mennyiségű idő ráfordításával történik, akkor minimálisat. Ezért a Bioheal Hajanalitika legalább 60 percet szán egy vizsgálatra, hogy az eredményekbe ne csússzon hiba. Létezik olyan, hogy egy rejtőzködő problémából eredendően hosszabb folyamat alatt lehet az ok feltárást végrehajtani, ami a kezelésekre is kihatással lesz, ezt adott esetben az ember kénytelen elfogadni ugyan úgy, mint az élet bármely más területén is.

Mivel történik a vizsgálat?

Nagyon kevés olyan szakember van, aki ugyan olyan eszközökkel dolgozik mint egy másik. A Bioheal Hajdiagnosztika egy nagy részletességgel dolgozó, több optikás vizsgálókamerát használ, amellyel kényelmes dolgozni, tovább fejleszthető és megmutatja azt amire szükség van.
Ha szeretne bővebben tudni a MicroCAMERA tulajdonságairól, itt olvashat róla.

Hova tovább, itt a helyem!

Nem biztos. Nem gyakran, de ellenszenvet vált ki emberekből az a szigor, amivel mi dolgozunk. A problémák nem oldódnak meg maguktól. Segítünk, azért dolgozunk. Először is tájékoztatunk minden fontos dologról, utána tapasztalataink alapján javaslatokat teszünk, mit és hogyan érdemes csinálni. Egy hatékony terápia kialakítása ugyan úgy nem kis feladat, mint betartani azt. A legtöbb eset megkívánja az életmód (nem nagymértékű) megváltoztatását, az étrendbe egy diéta beillesztését, az otthoni önálló munkát. Röviden, változásokat hoz(hat) egy ember életébe. Erre célszerű felkészülni.

 

Eldöntöttem, belekezdek. Mire számíthatok, ha belépek az ajtón?

A Bioheal Természetgyógyászat a kezdetektől fogva holisztikus szemléletet követ, letisztult, otthonos, megnyugtató körülmények között. A velünk kapcsolatba kerülő embereket, a magunk módján, kezelendő problémájukon felül is igyekszünk segíteni. Soha nem sajnálunk kettővel több akupunktúrás tűt beszúrni, ha valaki éppen fájó fejjel érkezik hozzánk. Tisztában vagyunk azzal, hogy testi valónk nem létezhet lelki egyensúly nélkül, pozitívan állunk hozzá mindennapjainkhoz és ezt kívánjuk átadni mindenkinek aki felkeres minket, legyen visszatérő vagy éppen első látogató.

Derítse ki, mi a hajproblémájának oka. Mi segítünk!

Jelentkezem hajvizsgálatra