Alkalmazható termékek bemutatása

Hajgyógyászatunk egy fő és kettő kiegészítő termékcsaláddal dolgozik együtt hosszú évek óta. Kifejezetten ehhez a tevékenységhez lettek kifejlesztve, fontos tudni, hogy kiemelkedő minőségű kivonatokból állnak össze és minimumra csökkentették benne azokat a mesterséges anyagokat, amik elengedhetetlenek az adott termék felépítéséhez, hatásosságához. Elérhetőségük korlátozott, mivel felhasználásuk nem általános, például azért is, mert koncentrátum formájában kerültek csomagolásba és a megfelelő, személyre szabott adagolásukhoz már tanácsadás szükséges.

A BIOCAPELLIN termékcsaládról

A fellelhető legtisztább hatóanyagokat tartalmazzák, beszerzésük Európa több pontjáról történik. Ellenőrzött forrásból, bevizsgálást követően kerülnek a készítményeinkbe. Ezek a készítmények valóban azt tartalmazzák ami az összetevők listáján olvasható.

A terápiákban használt termékcsaládokban rejlő tudás 20 év hajdiagnosztika tapasztalatából származik. A számtalan páciensen végzett kezelési tapasztalatok és mikrokamerás vizsgálatokból származó információk utolérhetetlen előnyt biztosít számunkra a hajgyógyászat területén.

A fejbőrvizsgálat kellő alapossággal terjed ki minden olyan részletre, amely egy-egy probléma megoldásához elkerülhetetlen figyelmet igényel. A diagnózisok felállítása során meghatározhatóak azok a pontok, ahol a magas hatóanyag tartalmú készítményekkel beavatkozhatunk, megcélozva az egészséges állapot visszaállítását. Mindezt oly módon, hogy a fejbőr normál működésébe csak úgy avatkozzunk be, hogy ez ne legyen sem rövid, sem hosszú távon káros hatással az anatómiai folyamatokra.

 

 

 

ELŐKEZELÉSEK

HYG-O

A Hyg-O mérsékelt alkoholtartalmú, átlátszó oldat. A hajnövesztő szerek gyakori hibája az akár 100%-ot közelítő alkoholtartalom, mely a fejbőrt annyira kiszárítja, hogy a farmakológiai vagy botanikai komponensek egyébként kimutatható jótékony hatását hosszú távon akár teljesen lerontja. Esetünkben a gyógynövény-kivonatok oldatban maradását az alkohol mellett a bőrlágyító hatású propylene-glycol segíti, együtt távolítják el a fejbőr zsír-kosz-rétegét. A termék segít a keratin-lemezek fellazításában. Ezen hatások nélkül a krémpakolás hatóanyagainak felszívódása jelentősen nehezített lenne. A Hyg-O tehát egy tisztítási eljárás, ami tisztítja a fejbőrt, oldja a zsírréteget és fellazítja a legfelső keratin   réteget (stratum corneum),  így segíti a hatóanyagok gyorsabb és mélyebbre történő felszívódását a különböző  készítményekből. Tartalmaz többek között Zöld tea kivonatot, Panthenolt, Bojtorján kivonatot, Borókabogyó kivonatot, Orvosi zsályát, Rozmaring kivonatot.

xIMG_1594

ALMOMILK (MANDULA) FEJBŐRNYUGTATÓ TEJ

A fejbőr gyulladása esetén a hatóanyagok felszívódása nem kielégítő, nem beszélve a kellemetlen égető, viszkető érzésről. Ezekben az esetekben szükséges a fejbőr gyulladásának mérséklése, majd megszüntetése. Az ALMOMILK egy vizes alapú, kímélő gyulladáscsökkentő. Használata minden esetben a tapasztalt hajgyógyász előírásai alapján történik. Összetevői között megtalálható: Édes mandula olaja, C-vitamin, Panthenol, Mandula protein, Kamilla.

HAJHULLÁS

CADUMIN

Enyhe hajvesztés gyakran előfordul, melynek okait nem lehet minden esetben könnyedén kideríteni. Hajhullás esetén vagy megelőzésében a CADUMIN értékes növényi tápanyagokkal és olajokkal látja el a fejbőrt. A CADUMIN készítményeket hajhullás megszüntetésére fejlesztettük ki. Számos olyan hatóanyaggal rendelkezik, amire a hajhullás során a hajhagymánknak szüksége van.  Magas C-vitamin és Panthenol tartalma mellet kerti kakukkfű, zsálya, csalánlevél, körömvirág, orvosi angyalgyökér, rozmaring, borsmenta, tartalmának köszönhetően rövid idő alatt képes a fejbőr keringését helyreállítani és a hajhullást jelentősen mérsékelni. A CADUMIN krémpakolásban az eddigiek mellett megtalálható az édes mandula olaja, tápióka keményítő, szőlőmag olaja, búzacsíra olaj, jojoba olaj, bojtorján kivonat, selyemprotein, kamilla kivonat, gin-zeng kivonat, koffein, antioxidánsok. A CADUMIN tonik a kezelést záró emulzióként működik. Hosszan tartó felszívódású készítmény, megnyújtva ezzel a kezelések aktív idejét.  Magas gyógynövénytartalmának köszönhetően terápiás jelleggel alkalmazandó. A fejbőr alapos vizsgálata megelőzi alkalmazását.

 

CADUMAXX

A CADUMIN továbbfejlesztett változata, ez a termékcsalád minden tápanyagot tartalmaz, amire a hajtüszőnek és a hajas fejbőr sejtjeinek szüksége lehet. Különösen erős eredményt tapasztalhatunk a gyulladásos fejbőrön is. Hatóanyagai között ugyanaz megtalálható, mint a CADUMIN-ben, de alkalmazásra kerültek az alábbi összetevők is. Természetesen a C-vitamin, ligetszépe olaj, szójaolaj, koffein, Spirulina alga, Chlorella alga, Gyngko biloba kivonat, Aloe Vera kivonat, Kamilla kivonat, Kerti hortenzia kivonat, Melitonin, Növényi őssejt kultúra (malus domestica), flavonoidok és sok egyéb összetevő. Komplexitását és hatását tekintve nincs olyan elérhető készítmény, amellyel összehasonlíthatnánk! Krémpakolás és tonik áll rendelkezésre. A tonik a diffúz jellegű hajhullások kezelésének a záró emulziója, aminosavakkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.  Magas gyógynövénytartalmának köszönhetően terápiás jelleggel alkalmazandó. A fejbőr alapos vizsgálata megelőzi alkalmazását.

 

 

ANDROGENETIKUS ALOPÉCIA

STELOMA AGA

xIMG_1612
Az androgenetikus alopécia, (AGA) vagyis férfias kopaszodás kiváltó okai a férfi nemi hormonok, melyek folyamatosan terjedő kopaszodást okoznak. A STELOMA termékcsalád a probléma kezelésére, őssejt-serkentő összetevőket tartalmaz, valamint speciális olajkeveréket, magas anti-androgén koncentrátummal. Fűrészpálma termés és más anti-androgén hatású természetes kivonatokat is tartalmaz (5-alfa reduktáz enzim blokkolók). Érdemes megemlíteni, hogy androgenetikus alopécia nőknél is előfordul, főként a menopauza időszaka után. Természetesen tartalmazza a növényi hegszöveti őssejt kultúrát is, számos gyógynövénnyel együtt, orvosi körömvirág, levendula, flavonoidok, kamilla, csalán, kakukkfű, boróka citromfű. A krémpakolása jelentősen eltér az elérhető hasonló termékektől. Szokatlanul magas hatóanyag tartalma miatt. A hajfürdőnél felsorolt hatóanyagok mellett  tartalmaz panthenolt, búzacsíra olaját, jojoba olajat, szőlőkivonatot, kukoricacsíra olaját, oliva olajat, illatos rózsás varjúhájat. Fontos megemlíteni a  Spirulina és chlorella algát, szőlőmag olaját, teafa kivonatot, réti here kivonatot, kerti hortenziát, fűrészpálma kivonatot, bambusz kivonatot, szójamag kivonat, Aloe Vera kivonatot, , flavonoidokat, hegszöveti őssejt kultúrát, orvosi zsályát,, levendula és csalán kivonatot, kamillát, mandulaproteint és mandula olaját, citromfüvet és citrom olaját. Rendelkezésre áll hajfürdő, krémpakolás és tinktúra. Magas gyógynövénytartalmának köszönhetően terápiás jelleggel alkalmazandó. A fejbőr alapos vizsgálata megelőzi alkalmazását.

 

ALOPECIA AREATA

STELOMA A.A.

Az alopecia areata (AA) olyan  autoimmun folyamat, ahol az immunsejtek megtámadják a hajtüszőt, általában kisebb-nagyobb kopasz foltokat eredményezve. Az autoimmun reakciók által kiváltott gyulladásokat nagyon nehéz kezelni. Az AA krém mindent tartalmaz, amit a hajhagyma, a tüsző és a fejbőr igényel, hogy meg tudjon birkózni az immunsejtek támadásával, és az őssejtek stimulálásával előmozdítja a hajtömeg visszagyarapodását. Összetevői között számos gyógynövény található, a teljesség igénye nélkül néhány meghatározó ezek közül: búzacsíra olaja, ligetszépe olaj, C vitamin, illatos rózsavarjúháj, kerti hortenzia kivonat, koffein, gyömbér kivonat, csalán kivonat. Az AA kezelések többnyire más készítményekkel együtt alkalmazandóak. Használatát egy komplex állapotfelmérés előzi meg!

 

AHA

A hajnövesztés „starter” anyaga. A fejbőr mikrokeringésének javítására illetve a hajhagyma alapsejtjeinek az osztódását serkentő készítmények. A termékcsalád alapja a gyümölcssav keverék, az alfa hidroxi (AHA) savak. A sejtfiatalító és regeneráló hatás mellett, a krémpakolás és a tinktúra jelentős és tartós vérbőség okozására képes. Ezen állapot tartós fennállása és a kezelés más összetevői miatt fordítható vissza akár a tartós kopaszság is. Összetevői között megtalálható a C-vitamin, almasav, (borkősav, tejsav), mandulaprotein, panthenol, rozmaring, körömvirág, rozmaringlevél olaj, rozmaringvirág olaj, zsálya, kakukkfű, csalánlevél kivonat.

 

ZSÍROSODÁS

SEBOMIN

xIMG_1611

A faggyú-túltermelés, vagy közismert nevén zsírosodás gyakori jelenség.  A genetika, tápcsatorna rendellenességei, emocionális terheltség, hormonrendszeri eltérések, egyéb betegségek tovább ronthatják a helyzetet.  A zsírosodást teljes mértékben nem lehet megszüntetni, hiszen ez egy normál élettani folyamat, viszont a mértékét befolyásolhatjuk. SEBOMIN termékcsalád jelentős szerepet vállal ezen a téren. A zsírosodás mértéke mindig valaminek a tünete, de tünettől függően a SEBOMIN segítségével ki lehet tolni időben a hajmosás szükségességét. Összetevői jelentősen nyugtatják a faggyúmirigyben található zsírsejtek működését. Az összetevők között megtalálhatjuk az orvosi angyalgyökeret, mandulaproteint, panthenolt, C-vitamint, Bojtorjánt, orvosi székfű levél kivonatát (kamilla), citrom olaját, közönséges borókát, levendulát, citromfüvet, citromfű olaját, borsmentát, fehér fűzfakéreg kivonatát és kakukkfüvet. Rendelkezésre áll hajfürdő, krémpakolás és tonik. Magas gyógynövénytartalmának köszönhetően terápiás jelleggel alkalmazandó. A fejbőr alapos vizsgálata megelőzi alkalmazását.

 

SPIRAMIN

Az erős gyulladásban lévő fejbőr kezelésére szánt készítmény holt tengeri iszap tartalmának köszönhetően rendkívül hatékonyan szünteti meg az irritációt. Gyulladáscsökkentő hatását segítik továbbá a panthenol, kukorica olaj, orvosi körömvirág, C-vitamin, spirulina alga, angyalgyökér, bojtorján, boróka, citromfű, csalán, izlandi zuzmó, levendula, orvosi zsálya. Rendelkezik a készítmény zsírosodás csökkentő hatással is. Alkalmazása csak rendkívül indokolt esetben történhet és alapos fejbőr állapot felmérés szükséges előtte.

 

KORPÁSODÁS

 

SEBOFOR

A jelentős faggyútöbblet sok esetben jár együtt nem várt fejbőrhámlással és nem kívánt mikroorganizmus (P.A) telepek megjelenésével. Ezt nem minden esetben vesszük észre azonnal, hiszen a zsírosodás többnyire a fejbőrhöz köti a korpát, a bakteriális vagy gombás fertőzés pedig nem azonnali tünettel jár. A korpát, mikroorganizmusok okozzák a tüsző felső harmadában felhalmozódott faggyútöbbletben. A fertőzés eleinte csak faggyútöbblettel, később enyhe majd erős viszketéssel, hosszabb távon pedig hajhullással jár együtt. A SEBOFOR termékcsalád széles skálán kezeli a fejbőrt. Amellett hogy növényi eredetű antibakteriális hatása miatt megszünteti a fertőzést, hatékonyan kezeli a megvastagodott fejbőrt is, csökkenti a zsírosodás mértékét, és a fejbőrhámlásos tüneteket is mérsékli vagy megszünteti. Összetevői között szerepel a mandula protein, bojtorján, borókalevél és boróka, citromfű, csalán, fehérfűz, nyírfakéreg, izlandi zuzmó, kamilla, levendula, kislevelű hárs, borsmenta olaja, citromfű olaja, citrom olaja, kakukkfű olaja, közönséges nyír olaja. Krémpakolásában megtalálható még a mandula olaja, levendula, panthenol, jojoba olaj, ligetszépe olaj, grapefruit olaja. Rendelkezésre áll hajfürdő, krémpakolás, és tonik. A tonik használata bakteriális fertőzés esetén elengedhetetlen.

Magas gyógynövénytartalmának köszönhetően terápiás jelleggel alkalmazandó. A fejbőr alapos vizsgálata megelőzi alkalmazását.

 

SECCAFOR

A fejbőrön megjelenő szárazkorpa fő okozója egy gomba.  Emellett a fejbőr rendellenes hámlásának számos oka lehet. Ezt természetesen szabad szemmel nem feltétlenül lehet pontosan beazonosítani. A fejbőrön elszaporodó Malassezia furfur (Pityrosporum ovale) nevű gomba. A gombás fertőzés megszüntetése nem igényel hosszú időt, 1-4 hónap alatt teljes mértékben visszaszorítható normál szintre. A SECCAFOR termékcsalád a gombás fertőzés kezelése mellett kiválóan alkalmazható egyéb, a fejbőr hámlásával járó betegségek, rendellenességek esetén is. Összetevői között szerepel a Nagy Csalán, levendula, mandula protein, borsmenta, bojtorján, nagylevelű hárs, kamilla, fehér nyír, boróka, igazi édesgyökér. Krémpakolásában megtalálható még a szőlőmag olaja, olíva olaja, mandula olaja, levendula, panthenol, jojoba olaj, ligetszépe olaja, csalán, mandulaprotein, grapefruit. Tinktúra formáját korpás fertőzés esetén mindenképpen alkalmazza! Magas gyógynövénytartalmának köszönhetően terápiás jelleggel alkalmazandó. A fejbőr alapos vizsgálata megelőzi alkalmazását.

HIDRATÁLÁS

 

ALMOND PAKOLÁS (MANDULA PAKOLÁS)

xIMG_1629

Az édes mandula természetes hatékonyságának köszönhetően a mandula krém jelentős hidratációs hatást fejt ki zsírosító hatás nélkül.  A fejbőr kapilláris hálózatában nincs folyamatos keringés, ennek köszönhetően a hidratáció mértéke változó vagy nem kielégítő. Az állapot nem kívánatos hatásait ellensúlyozza, valamint a fejbőr védőrétegének rendezésében játszik fontos szerepet az ALMOND krémpakolás. A hajnak selymes ragyogást ad selyemprotein tartalma miatt. A hajhossz rövidülésénél bázisként alkalmazzuk, hiszen hosszú távú használatának köszönhetően a velőállományba és hajhagymába beépülő hidratálás miatt a hajhossz újra nőni tud. Vízzel egyszerűen lemosható. Alkalmazását nem minden esetben kötjük állapotfelméréshez. Rendelkezésre áll belőle krémpakolás, és fejlesztés alatt áll a hajfürdő változata is.