Személyes bemutatkozás

Mi is az a Magyarországon hajgyógyászatként elnevezett, Trichológia?

„A Trichológia az emberi haj szerkezetével, működésével és betegségeivel foglalkozó tudomány.”

Fogalmazza a,The Institute of Trichologists

Teljes értékileg egyet értek.

Őry Katalin vagyok, egy szakmájának elkötelezett hajgyógyász. Trichológus.

Elsők között kezdtem itt Magyarországon ezt a tevékenységet, ennek már több mint 15 éve. Érdekes megfigyeléseket sikerült a vizsgálataim által feljegyeznem, különösen azt, hogy ez alatt a bő évtized alatt a hajhullás időskori jelenségből a fiatalok általános problémájává vált. Természetgyógyászként igyekszem az embereket rávezetni, hogy ne csak a hajukkal, hanem magukkal is törődjenek, tanácsokkal látom el őket és nagyon örülök, amikor visszahallom a pozitív változásokat.

Sok cég és szakember keresi a megoldást a hajhullás megszüntetésére, rengeteg olyan terméket kínálva, ami működik és biztosan a legjobb. Én magam is ebben próbálok segíteni azzal a különbséggel, hogy a kiváltó okot keresem, és annak tudatában alakítok ki kezeléseket, melyik típusú hullásról van szó és mi áll a hátterében. Tegyük hozzá, hogy nem csak ezzel az egyfajta jelenséggel kell megküzdenie a mindennapok emberének. Lehet még szó a bosszantó korpa vagy éppen a kezelhetetlen zsírosodással szemben vívott véget nem érő csatározásról.

Hiába hasonló két probléma, még sem mindig lehet általánosítani. Legtöbbször van egy olyan pont, amitől kezdődően más irányt vesz a folyamat, egy kicsit egyedivé válik az eset. Oda kell figyelni a részletekre.

A hajdiagnosztika után olyan információkra lehet szert tenni, amiknek ismeretében célzottan lehet egy ok feltárást végigjárni, beavatkozást indítani. E közben a hajgyógyász által előírt kezeléssel már el lehet kezdeni pár előkészítő lépést végrehajtani magán a hajon és fejbőrön.

Módszereimet egyedire formáltam meg, minden folyamatban ott van az elmúlt évek gazdag tapasztalati háttere. Annyi biztosan elmondható, hogy akár termék akár műszaki eszköz játszik szerepet a megoldásban, nem lehet egy biológiai folyamatot többszörös sebességre gyorsítani, így akinél több éve kialakult probléma áll fenn az készüljön arra, hogy a megszépült, erősödött haj hónapok, rosszabb esetben egy év távolságából érkezik.

 

Alternatív gyógymódokkal dolgozom, hatásossága a folyamata alatt erősödik és teljesedik ki, tehát nem egyből, hanem tartósan hat. Ez áll a legközelebb ahhoz az ütemhez, ami a szervezet sajátossága.

 

Sokan sokféle dolgot gondolnak a hajgyógyászatról és a hajgyógyászokról. Viszont mielőtt valaki azt hinné, hogy minden hajgyógyász tudása egy 25.000 forintos alaptanfolyam anyagából áll, az rettentő távolságban van a valóságtól. Kár azt feltételezni, hogy egyéb utakon keresztül önállóan, autodidakta módon nem lehet olyan tudásra szert tenni, ami bőven elegendő ahhoz, hogy magát valaki szakértőnek (trichológusnak) nevezhesse. Sőt, más lehetősége sincs, hacsak nem módjában áll külföldön tanulni éveket.

Természetesen az önfejlesztés nem áll meg.

 

Van, hogy valaki nem így tesz és nem fektet bele energiát? Biztosan, de az már az ő hiányossága.

 

Nincs szoros összefüggés a hajgyógyászat és a fodrászat között, tehát semmi szükség arra, hogy valaki fodrász legyen! Sokkal fontosabb, hogy valaki minél alaposabb anatómiai ismeretekkel és elhivatottsággal rendelkezzen!

 

Munkatársaim mindegyike egy adott hajproblémán keresztül került kapcsolatba velem. Miután megtapasztalták a rendszer működését, ők voltak azok, akik nyitottak e tevékenység felé és mélyrehatóbban szerettek volna foglalkozni ezzel. A legjobb módja volt ez a hajgyógyászokhoz való csatlakozásra, hiszen mind két oldalt ismerik, tudják, mit érez egy ember, aki ilyen jellegű problémára keresi a megoldást.

 

Olvassa át weboldalunkat, jelentkezzen a megadott lehetőségek bármelyikén és tudjon meg többet haja egészségi állapotáról. Előzze meg a problémák súlyosabbá válását, gondolkodjon előre, kímélje meg magát a felesleges próbálkozásoktól.