Zsírosodás, seborrhea

Jelentkezem hajvizsgálatra

Zsírosodás, zsíros haj, seborrhea

 

 

Zavarja tartástalan, olajos tapintású haja? Nap mint nap megmossa? Lehet kezelni a zsírosodást, de előbb meg kell találni az okát! Segítünk ebben!
Olvassa át az információkat, jelentkezzen hajvizsgálatra, tudja meg mit kell tennie!

A hajtőben képződő zsírosodás nem más, mint faggyúváladék, amely a hajszálakat védi a külső károsító hatásoktól. Természetes hajápoló, „haj viasz”.

Zsírosodásos problémáról, zsíros haj állapotáról akkor beszélünk, ha a faggyúváladék kiválasztódás túl gyakori és túl sok. Ebben az esetben jótékony hatása az ellenkezőjére vált és alapot képezhet a hajat károsító folyamatok létrejöttéhez. Például bakteriális fertőződés.

 

Egyik gyakori fajtája: Folyékony zsírosodás (Folyékony Seborrhea)

Jellemzője:

  • A normál állapotnál folyékonyabb faggyúváladék termelődés, zsírosodás
  • Szinte folyamatos váladékozás
  • Ennek következtében, gyakori, akár napi rendszerességű hajmosás
  • További következménye a tartástalan frizura, kellemetlen szag.

 

Figyelem!

Egy ilyen probléma már nem elhanyagolható. Nagy a valószínűsége, hogy egyéni sampon használat már nem hoz pozitív változást, a zsírosodás továbbra is fennáll. Be kell avatkozni az étkezési szokásokba.

 

Kezelése:

A szinte folyamatos váladékozás lokális ellátása. Ilyenkor jellemző, hogy az étrendet meg kell változtatni, komoly mértékben kell csökkenteni, vagy teljes egészében megvonni a zsírok és olajok bevitelét 1-3 hónapig. Fokozatosan csökkenteni kell a cukor bevitelt és áttérni az alternatív megoldásokra, mint például fruktóz, eritrit, nyírfacukor. A zsírosodás csökkentésének tartóssága érdekében további vizsgálatokat is célszerű elvégeztetni.

 

Másik gyakori fajtája: Géles zsírosodás (Géles Seborrhea)

Jellemzője:

  • A zsírosodást okozó faggyúváladék sűrűbb a normál állapotnál
  • A hajtőben összetapadó (kollózus) zsírréteg alakulhat ki
  • Érzékennyé válhat a fejbőr
  • Hajlamosabb a gombás vagy bakteriális fertőződésre.

 

Figyelem!

Ennél a problémánál figyelni kell, hogy jelen van-e bármilyen baktérium vagy esetleg gomba. Átmenet képződhet zsírosodás és zsíros korpa között. Másfajta hatásra kell törekedni mint a folyékony zsírosodás esetén.

 

Kezelése:

Alapos vizsgálat után kezdhető meg a kezelés, ami meghatározza a zsírosodás fajtáját és felderíti az esetleges baktériumok jelenlétét. A képződött zsíros rétegek fel, illetve leoldása, indokolt esetben antibakteriális anyagok használata. Zsírosodásnál alkalmazott étrend követése 1-3 hónapig. Cukrok bevitelének kontrollálása.

A zsírosodás kellemetlen tünetei, mint lelapuló, tartástalan haj, kellemetlen tapintás és szag már jól ismert jelenségek. Itt az idő, hogy szakértő bevonásával, hatékonyan segítsen ezen a mindennapokat megkeserítő problémán.

 

Derítse ki, mi a zsírosodás oka és kezelje hatékonyan! Mi segítünk!

Jelentkezzen online, most 10% kedvezménnyel!

Jelentkezem hajvizsgálatra