Foltos kopaszodás

Jelentkezem hajvizsgálatra

Foltos kopaszodás, foltokban kopaszodás, Alopecia Areata

 

Foltot talált hajszálai között? Ne rémüljön meg, a foltos kopaszodás kezelhető! Segítünk megtalálni az okát, forduljon hozzánk bizalommal! A hajanalitika eredménye alapján kivizsgálható a probléma, kezelésekkel pedig irányítható a kialakult folyamat! Jelentkezzen vizsgálatra és kezdjen el időben foglalkozni vele!

 

A hajhullás, kopaszodás ebben az estben, nevéből adódóan, ovális, kerek, sőt olykor szabályos kör formában, foltokban jelenik meg. Kialakulása általában egy folttal kezdődik, képződésének ideje lehet lassú, egyenletes (hullás, kopaszodás, kopasz folt), illetve meglepően gyorsan (kopaszodás, kopasz folt), néhány hét alatt létrejön egy teljesen hajatlan terület.

Jellemzői:

  • Egy területen kialakuló kopaszodás
  • Több területen megjelenő, diffúz foltos kopaszodás
  • Egy folt kiterjedésével kialakuló teljes kopaszodás (Alopecia Totalis)
  • Több folt kiterjedésével kialakuló Alopecia Totalis
  • Hosszú haj viselésekor, a kezdetekben, lehet rejtőzködő

Fontos megemlíteni az Alopecia Ophiasis jelenséget is.

Kialakulása során a hajhullás a tarkón és a halántékon kezdődik, majd a kopaszodás gyors ütemben halad a tarkó felől előre. A folyamat végére mindössze pár hajcsomó marad fenn. Az Ophiasis ma már beleolvad a Alopecia Areata kórképébe. Sajnos ez a jelenség gyermekeknél is megjelenik!


Figyelem!

A foltos kopaszodás egy olyan jelenség, ami mögött jellemzően betegség áll, illetve komolyabb lelki, pszichés eredetű probléma. A hatékony kezelés érdekében nagyon pontosan kell vizsgálni az előzményeket, orvosi konzultációt tartani. Egy esetleges félrekezelés rossz irányba viheti a folyamatot, és bonyodalmakat okozhat.

 

Kezelése:

Kellő mértékű óvatossággal kezdhető bármi kezelés, ez kiemelten vonatkozik a gyermekekre. Ha egyértelmű a diagnózis, akkor célzottan, ha nem tisztázott a kiváltó ok, akkor kísérleti jelleggel kell újra indítani a sejtek működését és ösztönözni az új haj növekedését. A folyamat lassú, esetenként fordul elő gyorsabb ütemű javulás. Azért is fontos a lehető legpontosabb ok feltárás, ugyan is a foltos kopaszodás képes magától rendeződni ha kezelik azt a bizonyos problémát. Sajnos esetenként előfordulhat, hogy a már rendbe jött terület, vagy éppen attól függetlenül egy másik ponton, kialakul újra egy folt.

 

A foltos kopaszodás egészségügyi problémára is visszavezethető lehet. Fontos, hogy szakértő véleménye után kezdjen megoldást keresni. Vegye komolyan a kialakult kopasz foltot, az idejében elkezdett kezelés gyorsabb javulást hozhat.

 

Derítse ki, mi a foltos kopaszodás oka és ismerje meg a fontos tudnivalókat! Mi segítünk!

Jelentkezzen online, most 10% kedvezménnyel!

Jelentkezem hajvizsgálatra